Hej Hej!
Znowu przybywam, by podzielić się z Wami szybkim i prostym przepisem na nietypowe ciasto, które tylko 'brzmi' dziwnie, a jest wyśmienite <3
asola
jest trzecim po soi (45 proc.) i grochu (25 proc.) źródłem białka (22
proc.). Ma go więcej niż mięso (12 - 13 proc.). Białko roślinne jest
mniej wartościowe od zwierzęcego, ponieważ nie zawiera wszystkich
niezbędnych aminokwasów. Jest bogatym źródłem witamin z grupy B, a
szczególnie witaminy B1, czyli tiaminy, która działa przeciwdepresyjnie,
poprawia pamięć i zdolność logicznego myślenia
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/fasola-wartosc-odzywcza-gatunki-fasoli-sposoby-przyrzadzania_33486.html
asola
jest trzecim po soi (45 proc.) i grochu (25 proc.) źródłem białka (22
proc.). Ma go więcej niż mięso (12 - 13 proc.). Białko roślinne jest
mniej wartościowe od zwierzęcego, ponieważ nie zawiera wszystkich
niezbędnych aminokwasów. Jest bogatym źródłem witamin z grupy B, a
szczególnie witaminy B1, czyli tiaminy, która działa przeciwdepresyjnie,
poprawia pamięć i zdolność logicznego myślenia
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/fasola-wartosc-odzywcza-gatunki-fasoli-sposoby-przyrzadzania_33486.html
asola
jest trzecim po soi (45 proc.) i grochu (25 proc.) źródłem białka (22
proc.). Ma go więcej niż mięso (12 - 13 proc.). Białko roślinne jest
mniej wartościowe od zwierzęcego, ponieważ nie zawiera wszystkich
niezbędnych aminokwasów. Jest bogatym źródłem witamin z grupy B, a
szczególnie witaminy B1, czyli tiaminy, która działa przeciwdepresyjnie,
poprawia pamięć i zdolność logicznego myślenia
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/fasola-wartosc-odzywcza-gatunki-fasoli-sposoby-przyrzadzania_33486.html
asola
jest trzecim po soi (45 proc.) i grochu (25 proc.) źródłem białka (22
proc.). Ma go więcej niż mięso (12 - 13 proc.). Białko roślinne jest
mniej wartościowe od zwierzęcego, ponieważ nie zawiera wszystkich
niezbędnych aminokwasów. Jest bogatym źródłem witamin z grupy B, a
szczególnie witaminy B1, czyli tiaminy, która działa przeciwdepresyjnie,
poprawia pamięć i zdolność logicznego myślenia
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/fasola-wartosc-odzywcza-gatunki-fasoli-sposoby-przyrzadzania_33486.html
Ciasto beż żadnych zbędnych dodatków, bez mąki pszennej, bez cukru, bez olejów, masła, śmietany.
Bardzo zdrowy zrobiony z czerwonej fasoli która zawiera cenne wartości.
Składniki:
2 puszki fasoli czerwonej
1,5 sztuki banana
3 łyżki miodu
3 łyżki jogurtu naturalnego (może być pół szklanki mleka)
4 jajka
ok. 30/40 tabletek słodzika
6 czubatych łyżeczek kakao
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
aromat waniliowy
wiórki kokosowe na wierzch placka
Wykonanie:
Fasolę dokładnie płuczemy na sitku. Wszystkie składniki wrzucamy razem do blendera i dokładnie blendujemy na jednolitą masę. Wylewamy do tortownicy, posypujemy z wierzchu wiórkami kokosowymi. Pieczemy ok. 50 min w 180 stopniach. Ciasto jest mega słodkie i czekoladowe, zaznaczę że nikt z rodziny nie pomyślał nawet, że jest wykonane z fasoli, bo smakuje jak z mąki).
Fasola
jest trzecim po soi (45 proc.) i grochu (25 proc.) źródłem białka (22
proc.). Ma go więcej niż mięso (12 - 13 proc.). Białko roślinne jest
mniej wartościowe od zwierzęcego, ponieważ nie zawiera wszystkich
niezbędnych aminokwasó
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/fasola-wartosc-odzywcza-gatunki-fasoli-sposoby-przyrzadzania_33486.html
Fasola
jest trzecim po soi (45 proc.) i grochu (25 proc.) źródłem białka (22
proc.). Ma go więcej niż mięso (12 - 13 proc.). Białko roślinne jest
mniej wartościowe od zwierzęcego, ponieważ nie zawiera wszystkich
niezbędnych aminokwasó
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/fasola-wartosc-odzywcza-gatunki-fasoli-sposoby-przyrzadzania_33486.html
Fasola
jest trzecim po soi (45 proc.) i grochu (25 proc.) źródłem białka (22
proc.). Ma go więcej niż mięso (12 - 13 proc.). Białko roślinne jest
mniej wartościowe od zwierzęcego, ponieważ nie zawiera wszystkich
niezbędnych aminokwasów. Jest bogatym źródłem witamin z grupy B, a
szczególnie witaminy B1, czyli tiaminy, która działa przeciwdepresyjnie,
poprawia pamięć i zdolność logicznego myślenia
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/fasola-wartosc-odzywcza-gatunki-fasoli-sposoby-przyrzadzania_33486.html
Fasola
jest trzecim po soi (45 proc.) i grochu (25 proc.) źródłem białka (22
proc.). Ma go więcej niż mięso (12 - 13 proc.). Białko roślinne jest
mniej wartościowe od zwierzęcego, ponieważ nie zawiera wszystkich
niezbędnych aminokwasów. Jest bogatym źródłem witamin z grupy B, a
szczególnie witaminy B1, czyli tiaminy, która działa przeciwdepresyjnie,
poprawia pamięć i zdolność logicznego myślenia.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/fasola-wartosc-odzywcza-gatunki-fasoli-sposoby-przyrzadzania_33486.html
Smacznego!
BodyKaja.
Fasola
jest trzecim po soi (45 proc.) i grochu (25 proc.) źródłem białka (22
proc.). Ma go więcej niż mięso (12 - 13 proc.). Białko roślinne jest
mniej wartościowe od zwierzęcego, ponieważ nie zawiera wszystkich
niezbędnych aminokwasów. Jest bogatym źródłem witamin z grupy B, a
szczególnie witaminy B1, czyli tiaminy, która działa przeciwdepresyjnie,
poprawia pamięć i zdolność logicznego myślenia
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/fasola-wartosc-odzywcza-gatunki-fasoli-sposoby-przyrzadzania_33486.html
asola
jest trzecim po soi (45 proc.) i grochu (25 proc.) źródłem białka (22
proc.). Ma go więcej niż mięso (12 - 13 proc.). Białko roślinne jest
mniej wartościowe od zwierzęcego, ponieważ nie zawiera wszystkich
niezbędnych aminokwasów. Jest bogatym źródłem witamin z grupy B, a
szczególnie witaminy B1, czyli tiaminy, która działa przeciwdepresyjnie,
poprawia pamięć i zdolność logicznego myślenia
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/fasola-wartosc-odzywcza-gatunki-fasoli-sposoby-przyrzadzania_33486.html